Megsemmisített ego

Bizonyos szempontból az egot túlzottan lejáratták, különösen a spirituális keresők tömegei körében. Az embernek nem azért van egoja, hogy megsemmisítse. A helyzet az, hogy a legtöbbünknek mindvégig szükségünk van rá, amíg csak rész veszünk a fizikai világ valóságában játszott élet színdarabjában.

Az egonk nagyon jó eredményeket tud elérni a CÉLVONALON lévő vágyaink és törekvéseink beteljesítésében. Az egod az, amelyen

keresztül – akár spirituális, akár bármilyen egyéb – munkát végzel ezen a világon.

Az ego kihívása nem abban rejlik, hogy rossz, sokkal inkább abban, hogy régi – vagy, ha úgy tetszik, primitív , ősi jellegű. Az ego működése a túlélést és a biztonságot hivatott támogatni. Amikor manapság a világ népességének nagy része a túléléssel és a biztonsággal van elfoglalva, nem meglepő, hogy az egok uralják a globális színpadot.

Az egot azonban nem úgy tervezték, hogy egy bizonyos pontos túl is támogassa a tudati fejlődést, vagyis azt, amikor a fizikai világ valóságából a spirituális valóság összefüggésrendszere felé mozdul az ember. Nem képes felfogni a szellem magasabb rezgéseit, és nem arra találták ki, hogy magasabb tudatszinteken működjön. Miközben az emberi faj egyre magasabb tudatossági szintekre jut, azt is fontos megtanulnunk, hogyan hasznosíthatjuk az egonkat a saját spirituális céljaink érdekében, miközben az ébredés útját járjuk.

Az EGO – másképpen a személyiség vagy a kis én – a tudat két különböző szintjén (elme és érzelmek) meglévő tudatosságból tevődik össze. A két szint szorosan összefügg és együttműködik, és mindkettő igen korlátozott megfigyelési területtel rendelkezik. Mivel az ego csak az ELME és az ÉRZELMEK területén működik, kizárólag FOGALOMKÉNT és ÉRZÉSKÉNT KÉPES bármit is FELFOGNI A LÉLEKRŐL vagy a SZELLEMRŐL.

Paradox módon épp az EGO SZINTJEIN VÉGZETT HATÉKONY MUNKÁVAL SAJÁTÍTHATOD EL A SPIRITUÁLIS TANANYAGOT, és ezáltal AUTOMATIKUSAN MEGHALADOD AZ EGÓDAT.

Másképpen, pont az ego szintjein belül kell felragyogtatnod felfedező lámpásod fényét, mert a legtöbb meg nem oldott probléma az ego szerkezetén belül található.

Miért?

Mert a megoldatlan problémák elképzeléseket (elme) és érzelmeket foglalnak magukban.

Tetszik vagy sem, az igazság az, hogy a legtöbben a neveltetésüknél fogva ego-központúan közelítjük meg az életet. Tehát fejben élünk! Megtanultuk, hogy az élet lényege az, hogy sikeresek legyünk a világban – vagyis a CÉLVONALON éljünk. Ennek sértetlenségét fenntartandó, az ego rendkívül változatos módszerekkel támasztja alá ezt a filozófiát. Saját magát látja a világ középpontjában, minden és mindenki más körülötte forog. Különálló identitásként gondol magára, és gyakran rengeteg időt és energiát áldoz arra, hogy egy másik olyan egót kutasson fel, amelyik önmagára emlékezteti. Na és amikor megtalálja ezt a párt, a kapcsolatot “szerelemnek” nevezi és nagyon sok mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a másik személyt a maga közelében és ellenőrzése alatt tartsa.

Az egok magányos életet élnek.

Az ego drámája akkor kezd érdekessé válni, amikor belépsz a spirituális ébredés tudatos folyamatába, ami előbb vagy utóbb mindnyájunkkal bekövetkezik. A folyamat során megnyílsz önmagad egy olyan lényeges része előtt, amely az ego valóságán kívül áll. Ezt megelőzően az egonak sejtelme sincs a magasabb tudatosság létezéséről, legfeljebb érdekes elképzelésnek tartja, melyről olvastál vagy hallottál.

Eljön a nap, amikor az ego ráébred, mi történik az elme és az érzelmek birodalmán kívül. Eme spirituális ébredés kezdetekor az egot VAKRÉMÜLET tölti el, amire általában FÉLELEMMEL, VÉDEKEZÉSSEL és ELLENÁLLÁSSAL válaszol.

Ez érthető, végtére is az ego kontrollmániája – és egyenesen a létezése! – számára fenyegetést jelent, hogy az egyén az egon kívül álló szintek felé nyit.

A spirituális ébredés pontosan ezért haladja meg az ego szerepkörét, mert az a fizikai, mentális és érzelmi dimenziókon túl, a spirituális valóság összefüggésrendszerében zajlik. Az ego számára az elmúlás fenyegetése valós. Ellen áll kétkedéssel, tagadással, magának az ébredés tényének a semmibe vevésével. Az ego szükségesnek és egészségesnek tartja, mert az elme és az érzelmek területén kívüli túlélést nem képes értelmezni.

Bár az ego a spirituális ébredés kezdete előtt nem tud a Lélekről, a Lélek mindig is tisztában volt az egoval és működésével.

A Lélek ismeri saját spirituális tantervét, és az egón dolgozva teljesíti azt. Míg a Lélek pontosan tudja, mit kell tennie, az egonak úgy tűnik, fogalma sincs minderről.

Hogy mivel rendelkezik az EGO?

Közvetlen hozzáférése van a színpadhoz, ahol az élet tanterve játszódik. Itt előny van, mert a dráma fizikai, mentális és érzelmi szinteken játszódnak.

Ugyanakkor a mentális és értelmi szinteken vannak a megoldatlan problémák is, amelyeket a spirituális úton járónak bizony meg kell tanulniuk felismerni és kezelni.

MINDEN EGYES ALKALOMMAL, AMIKOR VALAKI MEGOLD EGY HELYZETET, ÖRVENDEZNEK AZ ANGYALOK, ÉS AZ EGÉSZ EMBERISÉG ELŐBBRE LÉP A FEJLŐDÉS ÚTJÁN!

Minél inkább meggyógyítod vagy megtisztítod megoldatlan helyzeteidet, annál nyitottabbá válsz a magasabb spirituális tudatosság csatornájára, és végül annál jobban hozzájárulsz a bolygó felemelkedéséhez.

A folyamat egy hagyma hámozásához hasonlítható, azzal a különbséggel, hogy a megoldatlan helyzetek esetében kicsit nehezebben derül ki, mikor távolítottuk el az utolsó réteget.

A spirituális összefüggéseket tekintve a működés szempontjából létfontosságú, hogy megtanuljuk hatékonyan dolgozni az ego szerkezetén belül. A gyógyítandó problémákhoz és mintákhoz az egon belül férhetünk hozzá. Ne próbáld megsemmisíteni az egodat, sokkal többe jutsz, ha tanítgatással őt is a spirituális tanmeneted szolgálatába állítod.

Feladatod:
Tedd EGÉSZSÉGESSÉ AZ EGODAT!
Urald és irányítsd tudatosan az egodat!
Ezt a döntést, hozd meg minden nap, minden pillanatban!

További blog cikkek

Eletvidito-muhely-logo

Elérhetőségek

Megértés Cselekvés Központ

Gombos Richárd Roland

Email: gombosrichard@megerteskozpont.hu
Mobiltelefon: +36 70 560 46 99