A boldog emberek tíz reggeli szokása

Nem kell ahhoz nagy bátorság, hogy bevalljuk: reggel egyáltalán nem könnyű boldognak lenni. Vannak azonban olyanok, akik még egy korai órán is képesek vidáman szemlélni a világot. Hogy miért? Azért, mert van tíz szokás, amikhez minden körülmények között ragaszkodnak.

1. Hálásan kelnek fel.

 A boldog emberek ébredés után rögtön hálát adnak az életükért, a családtagjaikért, és azért, hogy vannak döntési, választási lehetőségeik. Még ha valami miatt úgy is érzik, hogy bal lábbal másztak ki az ágyból, fejben pillanatok alatt összeállítanak egy listát a pozitív dolgokról. Higgyétek el, nem csak a levegőbe beszélünk: vizsgálatok is kimutatták, hogy az, aki gyakrabban mond köszönetet, sokkal kevésbé hajlamos a depresszióra, rosszkedvre, irigységre.

2. Soha nem hagyják ki a reggelit.

„Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus.” Mennyi igazság van ebben a mondásban! A reggeli a nap legfontosabb étkezése, testünk ekkor töltődik fel a legtöbb vitaminnal és ásványi anyaggal. Energiát nyerünk belőle a nap további részére, erőt a harcokhoz, kitartást a feladatokhoz. Úgyhogy hajrá, ne múljon el a reggel finom ételek nélkül!

3. Nem felejtik el ápolni az elméjüket.

  1. A boldog emberek ébredéskor mindig befelé fordulnak egy kicsit. Na de nem ám a fal felé – magukba néznek, és hagynak néhány percet a meditációra, gondolkodásra, tervezgetésre. Így üde, tiszta fejjel képesek nekikezdeni a fontos teendőknek.

4. Sportolnak.

 Nem azt mondjuk, hogy nyomjatok le egy komplett edzésprogramot, mielőtt lefő a reggeli kávé, hanem azt, hogy az ágyból kikelve dörzsöljétek át a bőrötök, mozgassátok meg a tagjaitokat! Futkározzatok kicsit, ugráljatok, nyújtsatok, hasazzatok, és meglátjátok, jóval energikusabb lesztek, mint ha csak egyszerűen kikecmeregnétek az ágyból, és rögtön készülődni kezdenétek. 

5. Megtervezik a napot.

Talán furcsán hangzik, de a boldog élet egyik titka az, ha előre tervezünk. Természetesen a kivételek erősítik a szabályt: ha néhanapján mindenféle előzetes megfontolás nélkül ugrunk neki valaminek, az színesítheti, izgalmassá teheti az életünket, de összességében azért jobb, ha tervezünk. Mikor felkelünk, gondoljuk át, mit, hogyan fogunk csinálni aznap, hogy később ne kész helyzet elé állítsuk magunkat. 

6. Nem bánnak meg semmit.

Biztosan mindenkivel számtalanszor megesett már, hogy reggel, visszagondolva az előző 24 óra eseményeire, elöntötte a megbánás, a szégyenkezés, vagy egyszerűen csak a bosszankodás amiatt, hogy valamit rosszul csinált, és már nem változtathatja meg. Nos, a boldog emberek ilyet egyáltalán nem tesznek – felkelnek, és nem visszafele néznek, hanem szigorúan, csak és kizárólag előre!

7. Szokásukká válik a boldogság.

A boldog emberek úgy kezelik a boldogságot, mint egy jó szokást, amit sosem szabad feladni, és rendszeresen gyakorolni kell ahhoz, hogy igazán belén ivódjon. Tudják, hogy erre nincs is jobb alkalom, mint a reggel, amikor a legfogékonyabb az agy, a legnyitottabb az elme és a legfrissebb a test. 

8. Nem engedik át a reggeleiket a technika ördögének.

Rengeteg olyan nő és férfi él a Földön, akik e-mailezéssel, hírolvasással, vagy egyszerűen csak a telefon, számítógép nyomogatásával kezdik a reggelt. Annak ellenére, hogy a tájékozódás ezen fajtájának is, megvan a maga bája, a boldog emberek, míg be nem érnek a munkahelyükre, minden „idegen dolgot” ignorálnak. Nem hagyják, hogy a modern technika tönkretegye a reggel békéjét, és összezavarja a kialakuló, jótékony rezgéseket.

9. Mindig célokat tűznek ki.

A boldog emberek nem csak az elintéznivalókat tervezik meg a korai órákban, hanem azt is, milyen kisebb vagy nagyobb célokat szeretnének elérni aznap. Így nem csak hogy értelmet adnak az előttük álló délelőttnek, délutánnak, hanem fel is spanolják magukat – méghozzá nagyon! Képzeljük csak el, milyen jó érzés este visszagondolni arra, mennyi mindent valósítottunk meg…

10. Elhatározzák, hogy keresni fogják a boldogságot.

Aki valóban örömökben gazdag életet szeretne élni, annak minden egyes reggel meg kell fogadnia, hogy aznap is a boldogságot fogja keresni. Mindenhol. Ha például egy csúnya eső mossa el a hétfőt, a boldog emberek este nem arról fognak mesélni, hogy rossz idő volt, hanem arról, hogy milyen finom, friss esőillatba burkolózott az egész város, miután megfürdött a vízcseppekben.

További blog cikkek

Eletvidito-muhely-logo

Elérhetőségek

Megértés Cselekvés Központ

Gombos Richárd Roland

Email: gombosrichard@megerteskozpont.hu
Mobiltelefon: +36 70 560 46 99