SzomatoDráma játék

Testi tüneteket feldolgozó önismereti csoport

„Sok ember üldözi a boldogságot, mert úgy vélik, hogy nekik kell utolérniük. Ilyenkor, mintha szemellenző lenne rajtuk, csak rohannak és rohannak. Pedig a boldogság valójában utánuk fut, és nem tudja beérni őket, mert annyira gyorsan szaladnak a boldogság után. A megszokás akadályozza a rálátást az újra, ám aki válalja a kockázatot, azt az új szabad lehetőség kiszabadítja a múlt fogságából és mentesíti a múltba sodrás következményeitől. Csak amit szeretünk, az engedi, hogy szabadok legyünk.”
Bert Hellinger

Kiknek ajánlom?

Tudnivalók

Létszám: 3-4 fő

Indulás: 2023. június. 11.


Alkalmak: minden hónapban SzomatoDráma játékok


Időpont: vasárnap: 10:00-18:00


Helyszín: Megértés Cselekvés Központ (9700 Szombathely, Diófa utca 4.) Link

Vezeti: Gombos Richárd Roland – SzomatoDráma játékvezető – +36 70 560 46 99

Miről szól az SzomatoDráma játék?

Egy szabad, kreatív önismereti játék az érzelmi elakadások feloldása, a játékban feltáruló helyzet átrendeződése révén valósulhat meg.
A játékok során a testi tapasztalatainkra, tüneteinkre, fokozott figyelmet fordítunk és engedjük, hogy a test bölcsessége irányítsa tudatosságunk ébredését. A „trauma” élőben, „élesben”, konkrét találkozások, konfliktusok, érzelmek átélésével és a szükséges lépések azonnali megcselekvésével jutunk közelebb a vágyott testi-psichés harmóniához. A életvidítójáték során mély érzelmi átéléssel oldjuk a feszültséget, mely
segít önszeretetünk és önelfogadásunk gyakorlásában. Egyszer szembenézünk vele, hogy valódi, teherbíró, szeretetteljes kapcsolatot építhessünk önmagunkkal.

Önmagunkhoz vezető út befelé történik, érzelmi traumáink feltárása és átdolgozása által.

Életvidító Benső műhely játék

SzomatoDráma játék

Játékos, kreatív, érzelmekben gazdag, érintéssel járó, felismerésekben bővelkedő, humorral, nevetéssel, sok örömmel, szeretettel áthangoló, biztonságos benső műhely.

Traumafeldolgozó csoport

  

A játék az egyik résztvevő, azaz a főszereplő saját témájával indul. A csoport többi résztvevője az „élet színpadán” megeleveníti „kivetíti” a főszereplő benső világát és segítenek külsővé, láthatóvá, tapinthatóvá, átérezhetővé tenni a térben. A játék során a szereplőket elárasztják olyan, megmagyarázhatatlannak tűnő érzések, amelyek az összképet egy teljesen új perspektívába helyezik. A konfliktusok feloldásában a ‘test bölcsességére’ hagyadkozunk, amelyet az intuitív, ösztönös helyenként intenzív mozdulatok, kiáradó hangok, felbukkanó „minimális, rövid” közléskényszerek segítik az „élet színpadán” felszínre kerülni. Közben feszültséget old, kibékít, megenged, felébreszt, felnöveszt.

Életvidító

A főszereplő a modellezés „szoborjáték” elinditásával egy új energetikai mintázatot hoz létre az információs mezőben. Spontán kialakítja az új személyes hitrendszerét, értékrendjét és teljesen beáll az élete tengelyébe, középpontjába. A gyermeki kacagás, vidámság és a mindent elsöprő humor színesíti meg a szeretetteli gyengéd ölelő percet. Ezt követően útjáraindul egy természetes átalakító öngyógyító folyamat, mely tovább folytatódik az elkövetkező napokban, hetekben hónapokban. Egyes esetekben érzelmi reakciók, katartikus indulatok felszabadulását hozhatja. Ahhoz, hogy szabadon élhessünk, szükséges szabaddá tennünk a tudatunkat. Csak úgy érdemes élni dolgozni, játszani, szeretni. Így hallhatod meg a lélekből áradó szabadság dalát.

“Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad – egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod. Mert tudod, hogy nem a sorsod, hanem csupán a saját elméd rabja vagy. Kevesen jutnak el ezen felismerésig és még kevesebben jutnak el oda, hogy felnőjenek jelen életükben. Akik ezt megtették, ők már tapasztalták, hogy a bátraké a szerencse és nem a nyulaké. Mindig, mert az élet törvényei ilyenek”

 Zárt csoport

Az alkalmak egymás megsegítésére épülnek.
Az
elmélyülés, egymás iránti bizalom, tisztelet, elfogadás, szeretet, játékosság és a  humor.
Mindannyian tanulunk magunkról a másik által, együtt, önmagunkért, egymásért a végsőkig kitartás. 

Miért jó Életvidító benső műhelyben dolgozni?

Egy biztonságot nyújtó környezetben, zárt csoportban mélyebb szinten tudsz munkálkodni magadon.
Mindez olyan csodálatos lehetőséget ad arra, hogy alkalomról alkalomra
egyre jobban érezd, hogy a csoporttagok megtartanak, biztonságos teret biztosítanak és segítő szándékukkal, szeretetükkel rengeteg erőt adnak .

Megtapasztalod azt is, hogy együtt minden könnyebbé válik.
Az életvidító benső műhelyfoglalkozás alatt kipróbálhatod milyen, ha most
máshogy döntesz, máshogy viselkedsz, máshogy állsz az adott dologhoz.

Megtapasztalod alkalmazkodási képességed lépcsőfokait, ráébredhetsz a rugalmasságod, a határvonalaid szintjeire és ezáltal a saját tapasztalás által
változik az énképed, növekedésnek indul az önbizalmad, önértékelésed és az önbecsülésed is erősödik.
Mindaz, ami a életvidító mozgásműhely egyes alkalmain történik, az ott is marad, ezáltal erősödik meg a csoportmezőben a bizalom

Regisztrációs díj: 5.000 Ft (a helyedet ezzel biztosítod)

SzomatoDráma alkalom

20.000 Ft

Aki lelkesedést érez

2 SzomatoDráma alkalom

38.000 Ft

Egyösszegben

Elhivatottaknak

SzomatoDráma bérlet

52.500 Ft

3 alkalom egyösszegben

Életvidámaknak

Fizetési határidő: Az eseménynél megadott dátumig a szabad helyek függvényében.

Lemondási feltételek

Két héttel az esemény kezdete előtti időpontig történő írásos lemondás esetén 
a teljes részvételi díj 
két héten belül az esemény kezdete előtti időpontig történő írásos lemondás esetén, a részvételi díj 50%-a kerül visszafizetésre. 
A foglalkozás indulása előtti 1 héttel történő lemondás esetén, nem tudom visszafizetni a befizetett összeget.

Bizonyos esetekben a befizetett összeg egy másik, jövőbeli kurzusra felhasználható. Ez minden esetben a szervező személy, illetve a Megértés Cselekvés Központ jóváhagyásától függ.

Amennyiben a Életvidító Benső Műhely a szervező illetve a Megértés Cselekvés Központ által kerül lemondásra, a Életvidító Benső Műhely teljes összege visszafizetésre kerül. Amennyiben az esemény helyszíne illetve az időpontja megváltozik, és továbbra is rész kívánsz venni a életvidító műhelyen, a befizetett összeg érvényes marad, ellenkező esetben az összeget visszatérítjük.

Az eseményre való jelentkezéssel a fenti feltételek automatikusan elfogadásra kerülnek.

Együttműködésed és megértésed hálásan köszönöm!

Elérhetőségek

Megértés Cselekvés Központ

Gombos Richárd Roland

Email: gombosrichard@megerteskozpont.hu
Mobiltelefon: +36 70 560 46 99